Wij helpen graagVoor mij is niks mooier dan iemand die een onverwacht goed resultaat haalt. Dat is volgens mij de beste motivatie voor een leerling. Ik zie wat iemand kan en wat hij of zij nodig heeft om dat te ontwikkelen. Juist als de leerling of student in een moeilijke fase zit. Daarnaast heb ik zelf als scholier en als student gemerkt hoe moeilijk school en studie soms kunnen zijn. Die ervaring helpt me om op maat te coachen.

Raymond Rugers

Rugers Studiebegeleiding en Coaching wordt geleid door drs. Raymond Rugers en mr. Carola Rugers-Klamer.


Raymond heeft tien jaar ervaring met klassikale huiswerkbegeleiding en bijlessen in Den Haag. Hij studeerde geschiedenis in Leiden en werkte bijna twintig jaar als adviseur bij de overheid en in het bedrijfsleven. Maar bovenal is Raymond trainer en coach in hart en nieren.


Carola studeerde rechten en gaf jarenlang leiding aan opleidingsinstituten van de Rechtenfaculteit in Leiden. Momenteel volgt zij een opleiding tot yogadocent. Raymond en Carola hebben samen twee kinderen: Thomas (15) en Emma (12).


Ik merk dagelijks hoe belangrijk het is om een kind de structuur en ondersteuning te geven die het voor school nodig heeft. Doe je dat met oog voor het individu, dan zie je dat duidelijk terug: in een kind dat lekkerder in z’n vel zit en beter presteert. Dit kan net het verschil maken tussen overgaan en blijven zitten.

Carola Rugers-Klamer

Laat ze maar zien dat je het kan!